Årets första kyckling !

Tjuvtittade på äggen imorse, tycker de har ruvat så länge. Två ägghögar med ca 15 ägg i varje och minst två hönor som ruvar (samtidigt !). Undrar hur vallningen av de små ska gå till? Och minsann, det pep ur ett utav dem. Då sätter bägge hönorna igång att picka hårt på skalet  och ut kommer ett ben. De gör öppningen lite större så att bägge benen och lite fjäder syns och sen lämnar de ägget ifred. Någon timme senare ligger äggskalet utanför och småpip hörs därunderifrån.

Resten av dagen har jag ägnat åt att tvätta vojlockar och vintertäcken, hänger så fint på tork på paddockstaketet. och att iordningställa B&B rummen. Ena rummet nu klart och det andra mer än halvklart. En dag tiil så......

Och inget föl.

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Monica » Lugnet är åter....:  ”Hej Anette och tack för idag. Jag tror nog jag återkommer när jag lärt mig sving..”

  • Malin » Underbara turer:  ”Vilken fin kväll! Ett helt nytt sätt att uppleva fina Äleklinta, jag på Filifjon..”

  • Marie » Hopptävling:  ”Grattis till det fina resultatet på hopptävlingen.”

  • Marie » Årets första kyckling !:  ”Vad snyggt rummet blivit. Nu får Ariel, se till att släppa ut fölet.”

Bloggarkiv

Länkar